Welkom op mijn site


Hallo   Zebravinkenliefhebbers

 Mijn naam is Bart Houben. Ik ben in 1957 op 15 jarige leeftijd met de vogelsport begonnen. Eerst met sierduiven (Oud Hollandse Meeuwtjes). Dit tot aan mijn diensttijd. Daarna ben ik aan het fotograferen geslagen en in 1971 kwamen de zebravinken in beeld. Ik was al direct verknocht aan de grijze zebravink. In het begin had ik nog een koppel blauwfazantjes, een koppel Indische nonpareils, napoleonnetjes, kanaries en rijstvogels etc. maar binnen 2 jaar had ik alleen nog maar grijze zebravinken.

In 1975 ben ik lid geworden van de Nederlandse Zebravinken Club (N.Z.C), iets waar ik nog steeds veel voldoening van heb. Het is een waar genot om op onze clubshow deze prachtige vogeltjes te mogen showen en  fotograferen.

 Een jaar later, in 1976, heb ik mij aangesloten bij de Belgische Zebravinken Club. (B.Z.C).

 In 1984 gevolgd door de Duitse   Zebravinken Club (Deutsche Zebrafinken Interessengemeinschaft of D.Z.I.)  Bij al deze clubs heb ik nog steeds zeer  goede en vooral gezellige contacten.  Vanaf 1971 heb ik altijd aan tentoonstellingen meegedaan met een meer dan tevredenstellend resultaat.
Op deze pagina staat een opsomming van alle behaalde resultaten.

Tenslotte

Graag wil ik Pieter van der Ploeg bedanken voor het vele werk dat hij gedaan heeft, en nog doet om mijn site mogelijk te maken, mij steeds met raad en daad bijstaat als ik er zelf mee aan het spelen ben en er niet meer uitkom.

Een woord van dank aan Jan Dirven voor de vertalingen in mijn fotoboek “Zebra Finch Beauty’s”. Zonder zijn inbreng was dit niet mogelijk geweest.

Ook een woord van dank aan Hans van de Weerdhof voor het mogen plaatsen van zijn artikel “Grijs tot op het bot“. Een bijzonder artikel waar ik zelf na meer als 40 jaar grijze zebravinken gekweekt te hebben niets aan hoef toe te voegen.

En tenslotte een woord van dank aan Jos en Sebastien Libens voor het mogen overnemen van een groot deel van hun artikelen uit hun helaas verloren gegane website – The World of Zebra Finches.

Met vriendelijke groet,

Bart Houben


Terug naar de hoofdpagina

error: Content is protected !!