VoorwoordPrint Friendly, PDF & Email

Deze informatieve en educatieve website is het uiteindelijke resultaat van een jarenlange doorgedreven passie: Zebravinken. Onze website is bestemd voor eender welke zebravinkenliefhebber. Zowel beginners als professionals moeten hier aan hun trekken kunnen komen. Deze website is dé plaats voor het bekomen van al uw nodige informatie over zebravinken. Tegelijkertijd vormt het, dankzij ons forum, ook een oase van informatie over jullie eigen opgedane ervaringen. Door middel van deze website willen wij de liefhebbers meer informatie geven over het houden, kweken en verzorgen van zebravinken.

Het is helemaal niet onze bedoeling om enkel zaken weer te geven die men praktisch in elk zebravinkenboek kan terugvinden. Het gros der informatie die hier terug te vinden is, werd letterlijk in onze broedkooien toegepast en uitgetest. Daarom wordt er op onze website zeer diep en breed ingegaan op de kleurslagen die zich momenteel in onze broedkooien bevinden of diegene die we in het verleden gekweekt hebben.

Onze website handelt niet alleen over de kleurslagen, de kweek, de voeding of de huisvesting, maar ook over de iets moeilijkere hoofdstukken zoals vederstructuur, ziektes en erfelijkheid. Deze laatste onderwerpen zijn echter net die onderwerpen waarrond men meestal met een grote boog langs gaat. Ik ben er ook geleidelijk aan in geraakt, alle duidelijkheid was er ook niet onmiddellijk, veel opzoekingwerk heb ik moeten verrichten. Maar waar een wil is is een weg en voor ik het besefte was de wil om zoveel mogelijk te weten komen zo sterk dat deze onderwerpen mij begonnen te boeien. Zelfs zo erg dat ik er niet meer van losgeraakt ben en dank zij deze ervaringen heb ik al veel problemen kunnen oplossen.

Sommige van de hier vermelde teksten en praktische dingen zal u misschien al tegengekomen zijn in het boek “Zebravinken in Woord en Kleur”. Dit boek werd geschreven door vier gepassioneerde zebravinkenliefhebbers: Jan Van Looy, Jacques Bontinck, Etienne De Bock en Jos Libens (webmaster). Maar de voortdurende evolutie bij de zebravink gaat echter zo snel dat veel teksten achterhaald en zelfs voorbijgestreefd zijn. Omwille van deze reden hebben wij veel teksten aangepast, zodat we onze bezoekers een correct inzicht kunnen geven. Want professionele en correcte informatie maakt van onze hobby een echte, verdedigbare hobby naar de buitenwereld toe. Alles op deze website getuigt dan ook van een diep respect voor de natuur en voor alle levende wezens.

Het is helemaal niet onze bedoeling om bepaalde geheimen achter te houden, want het heeft totaal geen zin om u met bepaalde vragen te laten zitten. Van de andere kant beseffen we ook dat deze website nooit volledig kan zijn zonder uw hulp, daarom appreciëren we het ten zeerste als u uw ervaringen met zebravinken aan ons kenbaar zou maken; zo kunnen wij onze website steeds up-to-date houden.

Bron : © The World Of Zebrafinches – Jos & Sebastien Libens


Terug naar de hoofdpagina

error: Content is protected !!